De basis van de nieuwe Prodia bakbestendige zoetstof is dextrine maltose, die zorgt voor de licht kristallijne structuur. De zoetkracht zelf komt hoofdzakelijk van de sucralose. Sucralose is indirect afkomstig van gewone suiker, maar is 600 x sterker. Dat is ook de reden waarom de smaak goed aanleunt bij die van gewone suiker. Sucralose is zeer geschikt voor diabeten, levert geen calorieën en is daardoor ook ideaal voor vermageringsdiëten.
Voor koude en warme (tot 225°C) bereidingen.
- Suikerarm (<=5g/100g)
- Met zoetstof
- Zonder fructose
- GGO vrij
VOORDELEN
Sucralose is temperatuurongevoelig wat maakt dat de Prodia zoetstof geschikt is om mee te koken of te bakken tot 225°C en in te vriezen.
- Niet laxerend en geen krampen
- Calorie-arm
- Geen invloed op de glycemie
- Natuurlijke smaak
- 99% natuurlijk zoetmiddel
- Zonder aspartaam
- 10 x de zoetkracht van suiker (zeer zuinig in gebruik)
Ingrediënten: Maltodextrine 98,75 %, zoetstof: sucralose 1,25%.
Dosering: 1 afgestreken maatje (=18g) heeft een vergelijkende zoetkracht van +/- 180g suiker.
Bewaring: Droog en koel bewaren.
Gemiddelde voedingswaarden | 100 g | één maatje 18 g |
Energetische waarden | 1692 kJ 398 kcal |
305 kJ 72 kcal |
Vetten | / | / |
waarvan verzadigde vetzuren | / | / |
Koolhydraten | 98.7g | 17.8 g |
waarvan suikers | 5 g | 0.9 g |
Vezels | 1.5 g | 0.3 g |
Eiwitten | <0.1 g | 0.02 g |
Zout | 0.02 g | 0.004 g |