Het kokosmeel van Sukrin is gemaakt van pure, rauwe kokosnoot en is een goede meelvervanger. Het is vetarm, glutenvrij en rijk aan eiwitten. Vervang tot 25% van het gewone meel dat in recepten gebruikt wordt door kokosmeel. Hierdoor krijg je een vermindering van de hoeveelheid calorieën en koolhydraten in je gerechten. Kokosmeel bevat veel vezels en zal meer vloeistof absorberen dan normaal meel. Kokosmeel heeft van nature een zoetere smaak, daardoor hoef je minder zoetstof of suiker toe te voegen. Kokosmeel is ook goed te gebruiken als saus verdikker.
- omschrijving: biologische kokosmeel ter vervanging van (tarwe)meel
- inhoud enkele verpakking: 400 gram
- ten minste houdbaar tot: zie onderkant verpakking
- bewaarvoorschrift: koel en droog bewaren
Voedingswaarden | Per 100 gram | Per portie (25 gram) |
---|---|---|
Energie (kJ) | 1.481 | 370 |
Energie (kcal) | 354 | 89 |
Vetten | 14,0 g | 3,5 g |
-waarvan verzadigde vetzuren | 13,0 g | 3,3 g |
Koolhydraten | 18,0 g | 4,5 g |
-waarvan suikers | 18,0 g | 4,5 g |
Vezels | 40,0 g | 10,0 g |
Eiwitten | 19,0 g | 4,8 g |
Zout | 0,00 g | 0,00 g |
Kokospannenkoekjes
Ingrediënten
- 2 eetlepels Kokosmeel
- 2 eieren
- 60 ml amandelmelk
- 2 theelepels Sukrin Gold
- Halve theelepel bakpoeder
- Halve eetlepel kokosolie + wat olie om in te bakken
- Snufje zout
Bereidingswijze
- Meng allereerst de eieren, amandelmelk en de vloeibare kokosolie met elkaar
- Meng daarna het kokosmeel, de Sukrin Gold, het bakpoeder en het snufje zout met elkaar.
- En voeg de droge en natte ingrediënten met elkaar tot je een gladde, redelijk dikke substantie hebt.
- Verwarm een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag op het vuur en smelt daarin de kokosolie. Laat goed heet worden.
- Voeg ongeveer 1/4 van het mengsel toe aan de goed verwarmde pan en bak de pannenkoeken zo’n 2-4 minuten per kant.
- Herhaal dit met de rest van het mengsel en bewaar de gebakken pannenkoeken tussen twee borden.
- Serveer met een topping naar keuze, bijvoorbeeld onze suikervrije confituren