Gemiddelde voedingswaarden | 100 | g | portie 40 |
g |
Energetische waarden | 681 | kJ | 272 | kJ |
164 | kcal | 66 | kcal | |
Vetten | 8.9 | g | 3.6 | g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.7 | g | 0.3 | g |
Koolhydraten | 3.3 | g | 1.3 | g |
waarvan suikers | 0.6 | g | 0.2 | g |
Vezels | 19 | g | 7.6 | g |
Eiwitten | 9.6 | g | 3.8 | g |
Zout | 1.2 | g | 0.48 | g |
- Eenvoudig te maken, kneden geen vereiste en geen rijstijd!
- Geen tarwe, melk, gist, soja of suiker
- Ultra low carb, 1,4 g per snee!
- Glutenvrij
Ingrediënten: Vezels (van suikerbieten, cichorei, psyllium, erwten, resistent maïszetmeel), zaden en pitten (zonnebloem, SESAM, vlas), erwteneiwit, smaakversterker: erytritol, 4,8% chiazaden (Salvia hispanica), rijsmiddel: natriumbicarbonaat en dinatriumfosfaat, zoutmineralen: natriumchloride en kaliumchloride.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de mix in een kom en voeg 300 ml water toe. Meng dit goed en giet het beslag in een vorm. Strooi er eventueel naar smaak en behoefte zonnebloem- en/of pompoenpitten overheen. Bak het brood ca. 60 min. Zodra het brood klaar is, deze uit de vorm verwijderen en niet afgedekt laten afkoelen op een rooster.
Het brood blijft het langste vers als u het in een zakje in de koelkast bewaart. Tips: U kunt eventueel fijngesneden zongedroogde tomaten, olijven en gedroogde kruiden aan het deeg toevoegen alvorens het te bakken. Voor een krokanter korstje, kunt u de sneetjes roosteren.