Deze biologische zonnebloempitten zijn raw. Zo kun je zelf kiezen of je ze roostert. Lekker als snack of over je salade of wrap. Zonnebloempitten zitten vol eiwit: 27 g per 100 g. Handig voor vegans!
Deze biologische zonnebloempitten zijn van raw kwaliteit. Je kunt dus zelf kiezen of je ze roostert of niet. Het is een bron van vezels en bevat maar liefst 27% eiwit. Ook zit er ongeveer evenveel ijzer in als in lijn- en chiazaad. Een knapperige snack, aanvulling op je salade of lekker door zelfgebakken brood, cake of granola.
Ingredienten
zonnebloempitten* (Oost-Europa)
* = van biologische landbouw
Geproduceerd in Bulgarije
- Raw kwaliteit
- Eiwitrijk (27%)
- Bron van vezels (4,5%)
- Raw (niet boven de 42° C verwarmd)
- Past goed in een plantaardig dieet
- Bevat evenveel ijzer als chia- en lijnzaad
- Lekker in brood, cake of zoete baksels
- Fijne finishing touch
Gebruik
Voor extra smaak rooster je zonnebloempitten kort in een hete, droge koekenpan.
Bewaar
Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C)
Voedingswaarde per 100g
Energie (kJ) 2635 kJ
Energie(kcal) 636 kcal
Vetten totaal 53 g
– waarvan verzadigd 5,5 g
Koolhydraten 10,5 g
– waarvan suikers 0 g
Eiwtitten 27 g
Vezels 4,5 g
Zout 0,1 g